TEKİRDAĞ / ÇERKEZKÖY - Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi

Erasmus+ KA210-SCH Innovative Science in 21st Era Projesi

27-10-2023

2023 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA210-SCH) Okul Eğitimi Küçük Ölçekli Ortaklık projeleri kapsamında Fransa Ulusal Ajansına sunulan proje başvurumuz kabul edilmiştir. " Innovative Science in 21st Era" isimli projemiz 2023-2025 yıllarını kapsamaktadır.

Projenin Tanımı:

•      Fransa koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede toplam 3 ortak ülke bulunmaktadır. Bunlar Fransa, Türkiye(2) ve Romanya’dır.

•      Fen bilimleri(Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilişim) alanında eğitim veren bu okulların ortak amacı meraklı, sorgulayan, bilime ve dünyadaki doğal olaylara ilgili bireyler yetiştirmektedir. Proje fikri bu amaç doğrultusunda ortaya çıkmıştır.

Projenin Amaçları:

•      Öğrenci ve velilerin fen okuryazarlığı oranının arttırılması

•      Öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgi ve merakının arttırılması

•      Deney-gözleme içeren çalışmaların derslerde yer alması

•      STEM ve Robotik Kodlama etkinlikleri düzenleme

•      Akademik başarının (TYT-AYT) yükseltilmesi

•      Öğrencilerin üniversite bölüm seçimlerinde Fen bilimleri alanına yönelmeleri

Projenin Çıktısı:

•      4 ortak ülke okullarının STEM uygulamaları ve Robotik Kodlama çalışmalarının sergileneceği Bilim Fuarı projenin temel çıktısı olacaktır.

•      «STEM ve Yeni Yaklaşımlar» Rehber/Katalog

Yayın: 27.10.2023 - Güncelleme: 27.10.2023 11:38 - Görüntülenme: 248