TEKİRDAĞ / ÇERKEZKÖY - Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi

Erasmus+ KA210-SCH Legend of Us Projesi

27-10-2023

2023 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA210-SCH) Okul Eğitimi Küçük Ölçekli Ortaklık projeleri kapsamında Almanya Ulusal Ajansına sunulan proje başvurumuz kabul edilmiştir. " Legend of Us" isimli projemiz 2023-2025 yıllarını kapsamaktadır.

Projenin Tanımı:

•      Almanya koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede toplam 4 ortak ülke bulunmaktadır. Bunlar Almanya, Türkiye, Malta ve Kuzey Makedonya'dır.

•      Yabancı Dil, Edebiyat, Bilişim Teknolojileri, İngilizce alanında eğitim veren bu okulların ortak amacı yabancı dil öğrenmek için kültürel karakter ve kahramanlarını kullanarak ortak değerlere sahip hikaye yazım metodunu kullanmaktır. Amaç kültürel miras konusunda bilinç düzeyini yükseltmeye dayanmaktadır.

Projenin Amaçları:

•      Öğrenciler ve öğretmenlerin uluslararası düzeyde ortak bir insanlık mirasına sahip olma farkındalık oluşturmak

•      Öğrencilerimizin Avrupa Vatandaşlığı bilincini geliştirmek

•       Yeni öğrenme yöntemleri kullanarak kültürler arasındaki önyargıyı kırmak

•      Tüm ortak ülkelerin eğitim sistemlerini analiz etmek ve proje faaliyetlerini bu seviyede düzenlemek

Projenin Çıktısı:

•      Kültürel kahramanlar hakkında sunumlar

•      Ortak değerlerin önemini vurgulan tiyatro oyunu

•      Geleneksel şarkıların sunumu ve kaydı

•      Sanat sergisi

•      Kültürel kahramanlar hakkında bir mini ders hazırlamak

Yayın: 27.10.2023 - Güncelleme: 27.10.2023 11:36 - Görüntülenme: 267